Mesimökin tarina alkoi keväällä 2018, kun hankimme ensimmäisen mehiläispesämme. Harkitsematon hankinta tämä ei ollut, sillä tämä oli odottanut sopivaa ajankohtaa jo vuosien ajan. Tietoa mehiläisistä ja mehiläistarhauksesta hankittiin ennen hankintaa Suomen mehiläishoitajain liiton kursseilta sekä muilta tarhaajilta ja netistä ja kirjallisuudesta. Tällä hetkellä pesiä on kymmenkunta eikä niitä merkittävästi paljoa enempää tule olemaan jatkossakaan. Tämä pesämäärä riittää tällä hetkellä meille täyttämään meidän tarpeet.

Mesimökin mehiläistarhoilla puuhastelee pariskunta mehiläisten elämää ihmetellen ja niistä uutta joka päivä oppien. Meitä kiehtoo mehiläisissä lähes kaikki. Ainoastaan piikit eivät niin miellytä – tosin mehiläisen myrkky sinällään on varsin kiehtova. Mehiläiset ovat kiehtovia hyönteisiä ja niiden yhdyskunnat ovat varsin hyvin organisoituneita. Myös mehiläispesän erilaiset ihmisiä hyödyttävät tuotteet ovat kiehtovia. Hunajan ja sen hyvät ominaisuudet moni tunteekin, mutta entä propolis, emomaito, perga ja siitepöly? Voit lukea niistä tarkemmin blogin puolelta.

Meidän päätuotteemme on hunaja, jota myymme suoraan kuluttajille. Valmistamme hunajasta myös erilaisia makuhunajia ja käsittelemme hunajaa muutenkin erilaisiksi hunajavalmisteiksi. Myös mehiläispesien aarteita hyödyntävää luonnonkosmetiikkaa kehitämme ja myymme. Me myymme tuotteitamme täällä verkkokaupassa sekä erilaisissa tapahtumissa Pirkanmaan alueella.

Mesimökin tarina on vasta alussa ja toimintaa kehitetään jatkuvasti. Erityisen mielenkiinnon kohteena tällä hetkellä meillä ovat luonnonkosmetiikkaan liittyvät tuotteet.

Pöriseviä terveisiä ja pysytään kuulolla!

Yhteystiedot:

Mesimökin Mehiläistarhat (Qoontips Y-2879948-3)
Outi Rask ja Tero Honkanen
37550 Lempäälä
outi@mesimokki.fi
044 9876528