Vahakelmut

Vahakelmut ovat elintarvikelaatuisella mehiläisvahalla ja auringonkukkaöljyllä päällystettyä puuvillakangasta. Puuvillakangas on kierrätettyä second hand-kangasta. Tästä johtuen tuotteiden värit ja kuosit vaihtelevat ja saattavat poiketa tuotekuvissa esiintyvistä kuoseista.

Vahakelmua voidaan käyttää muovikelmujen tavoin ruoan väliaikaiseen säilyttämiseen. Voit kääriä siihen esimerkiksi eväsleipiä, kasviksia, leivonnaisia tai voit laittaa kelmun kulhon päälle suojaamaan ruokaa jääkaapissa. Kelmussa voi myös pakastaa.

Tuote täyttää elintarvikekontaktimateriaaleille säädetyt tiukat vaatimukset.

Käyttöohje: Vahakelmu lämpiää käsien lämmössä ja muovautuu tiiviisti suojattavan tuotteen ympärille.

Tuotetta ei ole tarkoitettu kala- tai raakalihatuotteiden säilytykseen. Sitä ei myöskään saa käyttää kuumien tuotteiden käärimiseen, sillä mehiläisvaha sulaa lämmössä.

Hoito-ohjeet: Vahakelmut pestään käsin haaleassa vedessä. Halutessaan voi käyttää hieman mietoa pesuainetta. Kuuma vesi sulattaa mehiläisvahaa ja liina menettää suojaominaisuutensa nopeammin. Liina kestää useita kuukausia päivittäisessäkin käytössä.

Valmistaja: Mesimökin mehiläistarhojen vahakelmut valmistetaan Suomessa. Tuotteen valmistuttaa suomalainen Mesila Isä & poika Ay, valmistuksesta vastaa Tmi Liisa-Helinä. Tuotteella on avainlippumerkki merkkinä suomalaisesta työstä.

Valitun kaltaisia tuotteita ei löytynyt.